ÖZHASEKİ'YE FAHRİ DOKTORA

6.02.2015 10:05:07

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Senatosu, ilk fahri doktora unvanının Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye verilmesini kararlaştırdı. Alınan karar dün AGÜ Senato Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.

AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye fahri doktora unvanı verileceğini açıkladı. Özhasekinin, ülkeye eğitim, bilim ve birçok konuda sağladığı katkılarından dolayı bu unvanın verileceğini söyledi. Sabuncuoğlu, “Mehmet Özhaseki’nin Türkiye’de ilk vakıf destekli devlet üniversitesi AGÜ’nün kurulmasında öncü olması, Kayseri’deki diğer üniversitelerin gelişmesine katkı sağlaması, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde ‘Bilim Merkezi’ açılmasını sağlaması ve bu ve ülkeye, şehre yaptığı birçok katkıdan dolayı ilk fahri doktora unvanımızı Sayın Mehmet Özhaseki’ye vermeyi kararlaştırdık” açıklamalarında bulundu.

  Bu unvanın verilmesinde Özhaseki’nin şu anki siyasi kimliği veya Belediye’deki sıfatı ve pozisyonuyla ilgisi olmadığını belirten Sabuncuoğlu, “Bu unvanın verilme kararı alınırken, Mehmet Özhaseki’nin şu anki siyasi kimliği veya Belediye’deki sıfatı ve pozisyonu değil, kişisel, şahsi, bireysel özellikleri ve toplumda bıraktığı izler göz önünde bulunduruldu. AGÜ bundan sonra birçok başarılı insana bu unvanı verecektir” şeklinde konuştu.

(Haber: Ayşenur Sarıkaya)